Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Kdy je mikrobiální kultura aditivem do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

Kdy je mikrobiální kultura aditivem

Vydáno: 8.2.2007
Tisk článku
Úřad EFSA předložil k diskusi materiál ohledně statutu mikrobiálních kultur aplikovaných do potravin.
Podle návrhu EFSA by mikrobiální kultury používané v počáteční fázi při výrobě sýrů, jogurtů nebo suchých uzenin neměly být považovány za aditiva. Aditivy by neměly být ani kultury aplikované na povrch zrajících sýrů, které těmto výrobkům dodávají charakteristické vlastnosti. Za aditiva by však měly být považovány kultury používané kvůli technologickému efektu jako je konzervace – např. na syrových nebo tepelně ošetřených masech či mořských produktech. Pokud je kultura přidána, ale neplní technologickou funkci (např. probiotické kultury přidávané do jogurtů a mléčných nápojů), nemá být aditivem.
EU Food Law, 2007, 285, s. 11
Další informace:
Microorganisms in food and Feed: Qualified presumption of Safety (summary report, June 2005)
Summary Record of Standing Committee on the Food Chain and Animal Healtrh (Brusel 14. 12. 2006)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021