Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Koncentrace výzkumu a vývoje společnosti Unilever do šesti center do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Koncentrace výzkumu a vývoje společnosti Unilever do šesti center

Vydáno: 22.10.2008
Tisk článku
Vzniklo již šesté „Centre of Excellence“, a sice pro mražené krémy. Je umístěno v britském Colworth a italském Caivano.
Společnost Unilever nyní soustředila roztříštěná vývojová pracoviště zaměřená na mražené krémy do dvou míst: Colworth, Velká Británie (130 pracovníků) a Caivano, Itálie. Tato „Centres of Excellencese budou zabývat technologií zmrazování a vývojem receptur pro značky Magnum, Cornetto, Frusi, Twister, Carte D´Or a Ben & Jerry´s. Italské středisko je zaměřeno spíše na evropský trh, britské spíše internacionálně. Obě pracoviště jsou propojena nejnovější počítačovou technikou pro zajištění potřebné komunikace.
Při vývoji výrobků bude sledována stránka výživová (snížený obsah tuku, cukru, energie a další zdravotní trendy) i jakostní (chutě, tvary, struktura – velikost krystalů, stability vešlehaného vzduchu aj.). V rámci výzkumu a vývoje budou sledovány všechny kroky od surovin po prodej. Pozornost bude věnována i novému trendu jako jsou zmrzliny k pití a zmrzliny “fizzy”. Náplní dosavadních vývojových center zůstanou nejvýš inovace chuťových variací.
Transformace výzkumu a vývoje u společnosti Unilever začala již v r. 2006, a od té doby vzniklo již šest “Centre of Excellence” pro celé spectrum potravinářských výrob pokrývaných touto společností (někdy je centrum zaměřené na určitou produkci umístěno ve dvou až třech lokalitách). Kromě výzkumného a vývojového centra pro mražené krémy již vznikla centra pro “strukturované emulze” v Nizozemí, Francii a USA, pro sušené potraviny v Německu, pro tekuté potraviny v Polsku, pro složené potraviny v Itálii a pro nápoje v Británii.

Confectionery Production, 74, 2008, č. 5, s. 24
Food Navigator
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021