Bezpečnost potravin

Konference IMEKO FOODS 2020

Vydáno: 28. 2. 2020
Autor: ČZU

Konference bude probíhat ve dnech 16. - 18. 9. 2020 v Praze.

5. ročník konference IMEKO FOODS se bude konat v Praze od středy 16. do pátku 18. září 2020.

Výzkumníci, výrobci potravin a pracovníci zapojení do kontroly potravin a výživových studií, budou prezentovat své poznatky a diskutovat o nových měřicích technikách, analytických metodách, zařízeních, referenčních materiálech, nejistotě měření, integraci dat a jejich sdílení na podporu analýz potravin.

Česká zemědělská univerzita v Praze společně s IMEKO TC 23 zve zainteresované vědce, doktorandy, zdravotníky, zaměstnance inspekčních a kontrolních organizací, pracovníky laboratoří pro kontrolu potravin,  ke sdílení svých zkušeností a k diskusi o metrologii potravin a výživy. 

Hlavní témata konference

  • kvalita a bezpečnost rostlinných a živočišných zemědělských produktů 
  • bezpečnost potravin – kontaminanty, stopové prvky, přírodní toxiny
  • hygiena potravin, alergeny, environmentální aspekty 
  • zabezpečení potravin, pravost potravin 
  • integrita potravin – kvalita 
  • „foodomics“  
  • lidská výživa – probiotika, prebiotika, doplňky stravy, bioaktivní látky, personalizovaná výživa, nutrigenomika  
  • potravinářské referenční materiály a testování způsobilosti  
  • materiály přicházející do styku s potravinami, nanomateriály, mikroplasty  
  • technologie nových potravin, reformulace potravin 
  • zpracování dat ve vzorcích potravin  
  • smyslová analýza, příjem potravin, chování spotřebitelů 

Pozvánka, informace – IMEKO FOODS
Jednacím jazykem konference je angličtina.

Více informací: https://imekofoods.cz/ 

 

Zdroj: ČZU