Bezpečnost potravin

Konference o potravinářských hydrokoloidech

Vydáno: 21. 3. 2008
Autor:

Ve dnech  27.–29. dubna 2008 se bude v San Francisco konat mezinárodní konference o potravinářských hydrokoloidech.

Ve dnech  27.–29. dubna 2008 se bude v San Francisco konat mezinárodní konference o potravinářských hydrokoloidech Food Hydrocolloid Conference – „Looking Back to Go Forward“, která by měla zhodnotit dosud dosažené výsledky v této oblasti a naznačit další perspektivy.Témata vybraných referátů – Využití hydrokoloidů při vývoji nutričních a funkčních potravin (akáciová guma, zlepšování funkčních vlastností, zdravotní aspekty, nutriční tvrzení), Škroby – struktura, vláknina, zdraví (rezistentní škrob, potravní vláknina a zdraví, vývoj nových výrobků), Zvyšování hodnoty prostřednictvím hydrokoloidů, Čínské hydrokoloidy – hrozba nebo příležitost?, Vývoj výrobků podle přání spotřebitele, Želatina – historie a budoucnost, Hydrokoloidy a životní prostředí, Hierarchie v požadavcích na hydrokoloidy, Hydrokoloidy pro léčebné účely, Prevence metabolických onemocnění – nedoceněné schopnosti hydrokoloidů, Potřeba hydrokoloidů z hlediska spotřebitele. Více informací na adrese