Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek Konference Současné trendy ve speciální výživě do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Konference Současné trendy ve speciální výživě

Vydáno: 12.4.2018
Tisk článku
Autor: VÚPP
Konference se koná 19. 4. 2018 v NZM Praha.

Výzkumný ústav potravinářský Praha v rámci oslav 60 let od svého založení připravuje konferenci SOUČASNÉ TRENDY VE SPECIÁLNÍ VÝŽIVĚ. Akce je zaměřena na potravinové alergie a je určena jak pro širokou veřejnost, tak i pro odborníky. Uskuteční se ve čtvrtek 19. dubna 2018 v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze na Letné.

Program:
08:30 registrace
09:00–09:15 úvodní slovo
09:15–10:00 Celiakie a bezlepková dieta
10:00–10:45 Bezlepkové potraviny – čeho jsme dosáhli po 20 letech
10:45–11:15 přestávka
11:15–12:00 Mléko – intolerance laktózy a alergie
12:00–12:45 Mohou rostlinné nápoje nahradit mléko?
12:45–13:45 přestávka
13:45–14:30 Potravinové alergie a intolerance
14:30–15:15 Alergeny ve školkách a školní jídelně
15:15–16:00 Metody odstraňování alergenů z potravin
16:00 ukončení konference

Na konferenci vystoupí:
Ing. Milan Houška, CSc. (VÚPP), Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VÚPP), prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT), Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Potravinářská komora ČR), MUDr. Ivana Šetinová (IMMUNIA spol. s r.o.), MUDr. Eliška Kopelentová (FN Motol), Mgr. Alexandra Košťálová (SZÚ) a doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. (Centrum výživy Thomayerovy nemocnice).

Kapacita sálu je omezena.
Potvrďte, prosím, svoji účast prostřednictvím registračního formuláře, nebo na e-mail: hana.vondrackova@vupp.cz

 

Zdroj: VÚPP