Návod na kontrolu shody s legislativou EU týkající se aflatoxinů. Dokument Evropské komise z března 2009.
Vědecký výbor pro potraviny (SCF; předchůdce EFSA) vydal v roce 1996
stanovisko k toxikologické bezpečnosti aflatoxinů B1, B2, G1, G2 a M1.
Evropský úřad pro
bezpečnost potravin (EFSA) schválil dne 3.2.2004
stanovisko týkající se aflatoxinu B1 jako nežádoucí látky v živočišných krmivech.
Stanovisko EFSA ze dne 29.1.2007 se týká potenciálního zvýšení zdravotního rizika pro spotřebitele v souvislosti se zvýšením existujících maximálních limitů aflatoxinů v mandlích, lískových oříšcích, pistáciích a ve výrobcích z nich.
Na pomoc při provádění oficiálních kontrol
kontaminace potravin
aflatoxiny podle
rozhodnutí Komise 2006/504/ES byl vypracován “Návod určený kompetentním autoritám při kontrole shody s legislativou EU týkající se aflatoxinů” (viz příloha). Tento dokument lze také aplikovat při kontrolách aflatoxinů v potravinách, které nejsou předmětem rozhodnutí Komise 2006/504/ES.