Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v březnu 2019 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v březnu 2019

Vydáno: 12.4.2019
Tisk článku
Autor: HSHMP
Informace SVS ze dne 11. 4. 2019

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP") provedla v průběhu měsíce března 2019 celkem 182 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 35 finančních sankcí v celkové výši 271.000,- Kč. Za méně závažné nedostatky bylo uloženo 1 napomenutí.


V provozovnách stravovacích služeb v měsíci březnu byly zjištěny zejména nedostatky u označování rozpracovaných pokrmů, ve skladování potravin a surovin pro přípravu pokrmů, v technologickém postupu při přípravě pokrmů a udržování potravin při bezpečných teplotách (viz graf č. 2).  

Na základě podnětu se uskutečnilo 23 kontrol a na ohlášení zdravotních obtíží po požití pokrmu bylo provedeno 22 kontrol. V 7 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.   

Graf č. 1


Zdroj:
HSHMP

Graf č. 2

Zdroj: HSHMP

 

Fotografie provozoven

Foto č. 1: nedostatečná provozní hygiena zázemí stravovacího provozu  


Zdroj: HSHMP  

Foto č. 2: nedostatečná provozní hygiena zařizovacího předmětu  


Zdroj: HSHMP

Foto č. 3: nedostatečná provozní hygiena zařizovacího předmětu   


Zdroj: HSHMP  

Foto č. 4: nedostatky v technologickém postupu při přípravě pokrmů   


Zdroj: HSHMP  

Foto č. 5: výskyt hmyzu v kuchyni   


Zdroj: HSHMP

 

Seznam provozoven kontrolovaných HSHMP v měsíci březnu 2019 (pdf; 418 kB)

 

V Praze 11. 4. 2019

MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání

Zdroj: HSHMP

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018