Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v červnu 2020 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v červnu 2020

Vydáno: 14.7.2020
Tisk článku
Autor: HSHMP
Výsledky kontrol HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP"), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v průběhu měsíce června 2020 celkem 199 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 36 finančních sankcí v celkové výši 118 800,- Kč. Byly vydány 3 opatření – nařízení provedení sanitace v provozovnách stravovacích služeb. 


Na základě podnětu se uskutečnilo 44 kontrol, z toho 27 podnětů se týkalo nedodržování vydaných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 16 kontrol. Ve 4 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný. 

V provozovnách stravovacích služeb v měsíci červnu byly zjištěny zejména nedostatky v provozní hygieně, v ochraně potravin a pokrmů před kontaminací, ve skladování potravin, ve značení rozpracovaných pokrmů a v dodržování postupů na zásadách HACCP (viz graf č. 2). 

Graf č. 1

Graf č. 2

 

Fotografie provozoven: 

Foto č. 1 – nevhodné uložení a skladování syrového masa 

  

Foto č. 2 – zaplísněné bylinky 

  

Foto č. 3 - nedostatečná provozní hygiena 

 
Foto č. 4 – nesourodé skladování potravin 

V Praze 14.7.2020 

MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví 

             

Příloha

 

Zdroj: HSHMP

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018