Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v květnu 2020 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Kontroly stravovacích zařízení na území hlavního města Prahy v květnu 2020

Vydáno: 8.6.2020
Tisk článku
Autor: HSHMP
Informace o kontrolách HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP") provedla v průběhu měsíce května 2020 celkem 35 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 5 finančních sankcí v celkové výši 43 500,- Kč.   


Na základě podnětu se uskutečnilo 11 kontrol, z toho 7 podnětů se týkalo nedodržování vydaných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví.  

Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 6 kontrol. Ve 2 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný. 

V provozovnách stravovacích služeb v měsíci květnu byly zjištěny zejména nedostatky v provozní hygieně a ve skladování potravin (viz fotografie).  

Graf

Fotografie provozoven:

Foto č. 1– nedostatky v uložení pracovních i osobních oděvů 

Zdroj: HSHMP

Foto č. 2 – nedostatky ve skladování potravin
Zdroj: HSHMP

Foto č. 3 - nedostatečná provozní hygiena
Zdroj: HSHMP


V Praze 8.6.2020 

MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví HSHMP
            

Přílohy

 

Zdroj: HSHMP

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018