Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Konzervace produkce ozonem do kategorie

Rostlinná výroba - Archiv > Rostlinná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Konzervace produkce ozonem

Vydáno: 1.12.2010
Tisk článku
Automatické zařízení Purfresh Intellipur zajišťuje působením ozonu ochranu ovoce proti mikrobiálnímu kažení a umožňuje snížení hladiny etylenu v chlazených skladových prostorách.

Novozélandský producent ovoce The Yummy Fruit Company zavedl začátkem r. 2010 novou technologii posklizňového chladírenského skladování od firmy Purfresh®, která je dodavatelem systémů na čištění, ochranu a konzervaci potravin a vody. Jedná se o patentovaný postup, při němž je ovoce umístěné v inteligentní atmosféře ozónem. Ozón jednak působí proti nežádoucí mikroflóře, jednak snížuje potřebnou hladiny etylenu ve skladech. Reaktivní ozón se po reakci přeměňuje na neagresivní kyslík. Postup se osvědčuje u řady odrůd jablek, zabraňuje jejich kažení a prodlužuje skladovatelnost.

Proces je zajišťován online automatickým zařízením Purfresh Intellipur, za které byla společnost oceněna cenou Macfrut Oscar. Zařízení měří, ukládá údaje a vytváří a reguluje atmosféru ve skladovacích prostorách.


Food Australia, 62, 2010, č. 8, s. 338


Další informace:

Využití ozonu při zpracování ovoce a zeleniny

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018