Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kritika činnosti FDA do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Kritika činnosti FDA

Vydáno: 28.5.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Zpráva GAO (obdoba NKÚ v ČR), která hodnotí činnost Úřadu pro potraviny a léky (FDA) v USA.
Podle Reuters uveřejnil U.S. General Accountability Office (GAO; obdoba českého Nejvyššího kontrolního úřadu) zprávu, ve které se uvádí, že Úřad pro potraviny a léky (Food and Drug Administration, FDA) potřebuje větší pravomoc, více spolupracovat s ostatními úřady a musí provádět více vědeckého výzkumu, aby napomohl tomu, že budou potraviny v USA bezpečnější. Po řadě skandálů souvisejících s bezpečností potravin byla důvěra spotřebitelů v bezpečnost potravin na trhu v USA otřesena.
 
Zdroj: IFT (zpráva z 26.5.2010)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018