Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Krmiva pro zdraví do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv
Krmiva > Živočišná výroba - Archiv> Krmiva> Živočišná výroba - Archiv

Krmiva pro zdraví

Vydáno: 18.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Projekt z programu COST byl zahájen v roce 2008 a poběží pět let. Prezentace z 3. mez. konference “Bezpečnost krmiv”.
Feed for Health” je projekt z programu COST: Evropská spolupráce ve vědě a technologii (COST Action FA 0802). Projekt byl zahájen 1. prosince 2008 a poběží pět let.
Cílem uvedeného projektu je vytvořit výzkumnou síť, která se bude zabývat těmito tématy:
 
– vlivem výživy zvířat na zlepšování zdravotního stavu zvířat;
– vlivem výživy zvířat na vytváření funkčních potravin pro člověka;
– vytvářením koncepcí bezpečnost krmiv, kvalita krmiv a funkčnost krmiv jako analogů koncepcí, které se v současné době aplikují u potravin pro člověka.
 
Hlavním úkolem této sítě bude získávat a dále šířit poznatky z uvedených oblastí a podporovat spolupráci mezi různými skupinami pracujícími na tomto poli.
 
V rámci projektu “Feed for Health” a projektu “SAFEED–PAP” (projekt zaměřený na detekci přítomnosti species-specifických zpracovaných živočišných proteinů v živočišných krmivech; projekt 6. rámcového programu V&V v EU) se uskutečnila ve dnech 6. a 7. října 2009 již 3. mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost krmiv (3rd FEED SAFETY International Conference 2009).
 
Je k dispozici anotovaný program této konference včetně možnosti stažení jednotlivých prezentací (vpravo nad obrázkem u anotace příslušné přednášky).
 
V rámci projektu “Feed for Health” se uskutečnila ve dnech 14. a 16. června 2010 2. mezinárodní konference o vlivu živočišných krmiv na kvalitu potravin a zdraví spotřebitelů vyšších věkových skupin. Více informací je zde.
 
Zdroj: Nofima

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021