Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kurzy domácího zpracování mléka 2009 do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Kurzy domácího zpracování mléka 2009

Vydáno: 1.4.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
ROSA organizuje kurzy zaměřené na praktické vyzkoušení postupů výroby sýrů.
Kurzy jsou určeny pro drobné producenty, současné i budoucí zemědělce a další zájemce.
 
Účastníci kurzu si prakticky vyzkouší:
• výrobu cerstvého sýra,
• výrobu hneteného sýra typu oštepok,
• lisování polotvrdého sýra,
• výrobu tvarohu a jogurtu,
• finální úpravu sýra lakováním a voskováním,
• výrobu pařeného sýra,
• zpracování brynzy,
• nakládání sýra.
 
V rámci kurzu se dále doví o:
• produkci potravin a lokální ekonomice,
• chovu mléčných plemen,
• hygieně zpracování mléka,
• dotacích pro rozvoj zpracování mléka.
 
Aktuální místa konání kurzů, organizační pokyny a jiné užitečné informace jsou k dispozici na stránkách organizátora kurzů: ROSA – jihočeská společnost pro ekologické informace a aktivity.
ROSA nabízí zájemcům také příručku, která je pomocníkem v prvních krocích při domácím zpracování mléka. Příručku si lze objednat zde.
 
Zdroj: ÚZEI: Kalendář akcí – duben 2009
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018