Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Kvašené okurky konzervované kyselinou benzoovou do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv
TZ SZPI > Zdroje ICBP - Archiv> TZ SZPI> Zdroje ICBP - Archiv

Kvašené okurky konzervované kyselinou benzoovou

Vydáno: 24.1.2008
Tisk článku
SZPI v prosinci 2007 nařídila stažení z trhu kvašených okurek z Polska obsahujících nepovolenou konzervační látku.
Poté, co SZPI zjistila, že kvašené okurky (v plastových obalech obsahu 0,5 kg) polské firmy P.P.H.U. MASTERS, prodávané v obchodním řetězci Billa, obsahují 356 mg kyseliny benzoové v kilogramu výrobku, nařídila stažení těchto výrobků z trhu. Používání této konzervační látky je u mléčně kvašených výrobků zakázané. Z oběhu bylo staženo 3280 kusů z dodaných 7180 kusů, zbytek se již rozprodal. Informace byla zaslána do Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva.
Tisková zpráva SZPI ze 7. 12. 2007
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021