Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Kvasinky brání růstu plísní do kategorie

Rostlinná výroba - Archiv > Rostlinná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Kvasinky brání růstu plísní

Vydáno: 2.7.2010
Tisk článku
Ošetření stromů nebo sklizených ořechů postřikem s kvasinkou Pichia anomala podstatně sníží růst plísní Aspergillus a produkci aflatoxinů.

Přípravek obsahující kvasinku Pichia anomala může podle výzkumníků z Agricultural Research Service (ARS) amerického ministerstva zemědělství USDA pomoci zabránit produkci aflatoxinů  plísněmi Aspergillus flavus a dalšími druhy aspergilů. Po postřiku pistáciových stromů v Kalifornii se výskyt A. flavus na oříškách snížil o 97 % v porovnání s neošetřenými stromy. Podobné výsledky byly získány při aplikaci kvasinek na uskladněné ořechy. Tato kvasinka je také schopna snížit na polovinu výskyt jiných druhů plísní, např. Botrytis cinerea, která způsobuje plesnivění hroznů.


Food Technology, 64, 2010, č. 3, s. 12-13

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018