Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Kvasničný extrakt jako náhrada soli v pekařských výrobcích do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Kvasničný extrakt jako náhrada soli v pekařských výrobcích

Vydáno: 3.2.2007
Tisk článku
Náhražky soli na bázi přírodního kvasničného extraktu jsou určeny pro použití při výrobě běžných a speciálních druhů chleba a těsta na pizza korpusy.
Americká společnost Systems International (SSI), zaměřená speciálně na výrobu ochucovacích a aromatizujících ingrediencí, rozšířila řadu náhražek soli, určených především pro pekaře, kteří se snaží vyhovět stále se zvyšujícímu počtu spotřebitelů s dietou s omezeným množstvím soli. Náhražky na bázi přírodního kvasničného extraktu jsou určeny pro použití při výrobě běžných a speciálních druhů chleba a těsta na pizza korpusy. Kvasničný extrakt umožňuje snížit podstatně obsah soli, přičemž zůstává zachována chuť, vůně i odpovídající textura těsta. Sůl je vzhledem ke svým funkčním vlastnostem nejobtížněji nahraditelná ingredience. Vzhledem k některým negativním účinkům na zdraví (zvyšování krevního tlaku aj.) se stále hledají nejvhodnější způsoby snižování obsahu soli, při kterých by nedocházelo ke zhoršování chuti, aromatu ani textury pekařských výrobků. Nová řada aditiv snižujících obsah soli společnosti SSI zahrnují především náhražku pod označením 886, která se dávkuje v poměru 1:3 u bílého chleba, speciálních chlebů a těsta na pizzu. Preparát 886 je směs chloridu draselného, cukru, kvasničného extraktu a ochucovadel zakrývajících hořkost chloridu draselného. Přídavek této směsi zachovává odpovídající slanou chuť a neovlivňuje aktivitu droždí v těstě. Společnost SSI vyvíjí v současné době podobný přípravek pro preclíky a to ve čtyřech různých chuťových variantách.
http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?n=73374&m=2FNE118&c=bfjnuvkxilecmxb
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021