Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Legislativní záměry ohledně mykotoxinů do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv
Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace

Legislativní záměry ohledně mykotoxinů

Vydáno: 22.8.2008
Tisk článku
Komisi čeká řada úkolů týkajících se aflatoxinů a dalších mykotoxinů. Je citována zpráva Vědeckého výboru pro potraviny o alternáriových toxinech.
Evropská unie stojí před otázkou, zda změnit limity pro aflatoxiny v ořeších poté, co Codex Alimentarius nově přijal limity 15 μg/kg pro nezpracované a 10 μg/kg pro ořechy určené k přímé konzumaci. Změna však nebude jednoduchá, protože evropské nařízení 1881/2006/ES sice stanovuje stejné limity pro veškeré aflatoxiny, avšak navíc i limity pro podíl aflatoxinu B1 (8 μg/kg resp. 5 μg/kg v ořeších před a po úpravě ke konzumaci).
Na Evropském summitu asociace výrobců snacků v Bruselu byla zdůrazněna nutnost dalších opatření týkajících se mykotoxinů:
-         celková revize opatření u fusariových toxinů a limit pro nivalenol (zatím platí limity pro výrobky z kukuřice podle nařízení 1126/2007/ES),
-         monitoring námelových alkaloidů,
-         opatření u alternárií (dosud žádné legislativní limity). Je nutno vyhodnotit rizika z výskytu kyseliny tenuazonové (TA), altenuenu (ALT), altertoxinu (ATX) či alternariol (AOH), které mají  vyšší akutní toxicitu v porovnání s ostatními alternáriovými toxiny,
-         limity ochratoxinu A pro koření (chilli, kayenský pepř, pepř, paprika, muškátový oříšek, zázvor, kurkuma a hřebíček) a lékořici (zatím existují limity 0,50 až 10 μg/kg pro výrobky kojenecké výživy, výrobky z obilovin, z hroznů, z kávy).
 
Zpracováno podle:
EU Food Law, 2008, č. 354, s. 19
Informace Vědeckého výboru pro potraviny. Alternáriové mykotoxiny: toxikologické informace a výskyt v potravinách, vydáno SZÚ 
Nařízení 1881/2006/ES, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách (změněno nařízeními 1126/2007/ES, 565/2008/ES a 629/2008/ES)
Nařízení 1126/2007/ES, kterým se mění nařízení 1881/2006/ES, kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách, pokud jde o fusariové toxiny v kukuřici a ve výrobcích z kukuřice
 
Další informace:
Fuzária v zrnu obilovin – fakta a dezinformace
Výskyt fusariových toxinů v potravinách rostlinného původu
Výskyt trichotecénových mykotoxinů v obilí v ČR
Doporučení 2006/583/ES k prevenci a snižování fusariových toxinů v obilovinách a výrobcích z obilovin 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021