Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Leták SZÚ: Grilování/Barbecue do kategorie

Aktuality > Aktuality

Leták SZÚ: Grilování/Barbecue

Vydáno: 3.7.2020
Tisk článku
Autor: SZÚ
Rady a doporučení pro zdravé grilování

Obsah letáku:

Co je na grilování pozitivního?
- Dobrá nálada
- Kombinace masa, zeleniny a ovoce
- Méně přidaného tuku

Mají grilované potraviny také nějaká negativa?
- 1. Tvorba nežádoucích látek
      Heterocyklické aminy
      Polycyklické aromatické uhlovodíky
      Nitrosaminy   
- 2. Onemocnění z potravin bakteriálního původu

Jak správně grilovat?
- Vhodný gril
- Vhodné dřevěné uhlí
- Vhodné maso, zelenina a ovoce
- Vhodný způsob grilování

Naše tipy pro bezpečné grilování
Závěr 

 

 

Zdroj: SZÚ

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018