Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu - 2015 do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality

Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu - 2015

Vydáno: 5.3.2015
Tisk článku
Autor: MZe
Tisková zpráva Ministerstva zemědělství ze dne 5. 3. 2015.

Zažít tradiční domácí zabíjačku mohou návštěvníci, kteří přijdou v sobotu 7. března do Národního zemědělského muzea (NZM) v Praze. Již poosmé se tam uskuteční akce s názvem Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu. Pro návštěvníky akce, nad níž převzal záštitu ministr zemědělství Marian Jurečka, je připraven speciální program. Zároveň mohou navštívit stálé expozice i nově otevřené výstavy NZM, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství.

„Většina dnešních dětí ani neví, jak se vlastně zpracovává maso, které dostávají k obědu. Chceme to změnit, takže zájemci všech věkových kategorií tak uvidí, jak vypadalo zpracování vepře domácího v předjarním období, kdy ve většině chalup po dlouhé zimě docházely zásoby z minulého roku. Zabíjačka je vlastně takovou oslavou brzkého příchodu jara a toho, že lidé přečkali další zimu,“ řekl ředitel NZM Praha Milan Půček.

Návštěvníci muzea budou moci v sobotu na jeho dvoře sledovat především tradiční postupy zpracování vepřového masa, které předvedou odborníci z Řeznictví Hudera a syn, a to vždy od 11.00, 14.00 a 16.00. Po celý den budou mít také příležitost si na muzejním dvoře koupit a ochutnat gastronomické speciality, včetně piva, vína a destilátů.

Doprovodný program mezi 10. a 18. hodinou zahrnuje divadlo pro děti, ukázky tradičních lidových řemesel, práce modelářů nebo třeba možnost zastřílet si na laserové myslivecké střelnici.

Návštěvníci si mohou prohlédnout stálé expozice, včetně největší sbírky zemědělské techniky v Praze s názvem Jede traktor, výstavu O pivu – z chmelnice až na náš stůl nebo interaktivní výstavy o historii potravinářských obalů Od věku sloužím člověku.

Po celou dobu sobotní akce nabízí NZM Praha možnost využít slevu na vstupném.

V případě zájmu o další informace, kontaktujte pracovníka oddělení propagace NZM Praha Petra Maška na tel. +420 720 306 476 nebo e-mailem na petr.masek@nzm.cz.

Zdroj:  Ministerstvo zemědělství

Více informací o akci na webových stránkách NZM

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018