Bezpečnost potravin

Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu

Vydáno: 2. 3. 2010
Autor:

Akce proběhne v neděli 7. března v Národním zemědělském muzeu Praha.

Pod záštitou starosty Městské části Praha 7 Marka Ječménka pořádají Národní zemědělské muzeum Praha, Český svaz zpracovatelů masa, Řeznictví a výroba uzenin Hudera a syn a Vydavatelství AGRAL:
v neděli 7. března 2010 od 10 do 18 hodin III. ročník slavnosti Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu

Program:
• Dvůr NZM Praha (Praha 7, Kostelní 44 – vchod z Kostelní i Letohradské ulice) 
11:00, 14:00 a 16:00 hod.
Ukázky čištění, porcování a zpracování prasete, prodej zabíjačkových specialit, masa a uzenin, piva a nealkoholických nápojů – prezentuje firma Hudera a syn, Praha 6

10:00 – 18:00 hod.
Prezentace, degustace a stánkový prodej speciálních pokrmů a potravin, destilátů, medoviny, piva, cukrovinek a dalšího zboží
Malá muzejní farma – ukázky chovu domácích zvířat: králíci, slepice a ovce

10:00 – 18:00
JEDE TRAKTOR — sbírka zemědělské techniky NZM (sál v suterénu); stálá expozice unikátních historických traktorů a další zemědělské techniky, interaktivní program pro děti a mládež.
PATŘIČNÝ A HOSTÉ — O DŘEVĚ (sál v 1. patře); rozsáhlá výstava představuje dílo Martina Patřičného, umělce pracujícího se dřevem a jeho hostů. Přináší ukázky „těla“ více než čtyřiceti známých stromů a také stovky exponátů — od obyčejné dřevené kuličky až k velkým reliéfům.

10:00 – 18:00
Prezentace, degustace a prodej vína a sýrů domácích i zahraničních producentů (v expozici Jede traktor a v sále č. 14 — zvýšené přízemí)

Další informace: www.nzm.cz