Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Likvidace salmonel při zpracování drůbeže do kategorie

Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv

Likvidace salmonel při zpracování drůbeže

Vydáno: 18.1.2008
Tisk článku
Odpovídající opatření proti salmonelám během zpracování drůbeže  zahrnuje aplikaci  více antimikrobiálních strategií.
Hladina salmonel u drůbeže může značně kolísat v závislosti na ročním období, oblasti, hejnu a prostředí. Výzkum ukázal, že když je 3 -4 % kusů drůbeže, která přichází do podniku, pozitivní na salmonely, pak 20-35 % kusů je pozitivních po zpracování. Kontaminace křížem je jedním z problémů, kterým je potřeba předcházet při redukci salmonel. Za účelem stanovení kroků při zpracování drůbeže, které přinášejí největší riziko kontaminace salmonelami se mohou využít mikrobiální testování a analýzy (biomapping). Těmito postupy se stanovují farmy, které  jsou pravděpodobně pozitivní na salmonelu a také kroky, které  přinášejí největší problémy s kontaminací křížem.
Watt Poultry USA, 8, 2007, č. 11, s. 22
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021