Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Limity obsahu vody ve zmrazených kuřatech do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Aktuality legislativa > Aktuality legislativa
Aktuality > Aktuality

Limity obsahu vody ve zmrazených kuřatech

Vydáno: 23.1.2013
Tisk článku
Autor: Ing. Irena Suková
Nařízení 1239/2012/EU doplňuje nařízení 543/2008/ES, pokud jde o limity obsahu absorbované vody při použití nových technologií chlazení drůbežího masa.

Nařízení  543/2008/ES v příloze VI stanovuje  limitní hodnoty pro obsah absorbované vody odkapávacím testem ve zmrazených nebo hluboce zmrazených jatečně upravených  celých nebo dělených kuřatech. Limity jsou určeny pro kontrolu absorpce vody prováděnou na jatkách a jsou  stanoveny s odkazem na tři metody chlazení : chlazení vzduchem, chlazení vzduchem s postřikem a chlazení ve vodní lázni ponořením.
V příloze VII je stanoven postup výpočtu celkového obsahu vody ve zmrazených kuřatech, stanovené na základě obsahu bílkovin a vody (metodou podle ISO) rovněž pro tři postupy chlazení.
V příloze VIII je stanoven postup výpočtu celkového obsahu vody ve zmrazených dělených kuřatech.
Nové nařízení 1239/2012/EUdoplňuje limity tak, že pro nově vyvinuté metody chlazení  platí nejnižší z dosavadních limitních hodnot  tzn. jako pro metodu chlazení vzduchem.  V doplněném případě tedy při odkapávacím testu nesmí odkap překročit 1,5 % hmotnosti kuřete.
Obdobně i při výpočtu celkového obsahu vody platí při použití nových technologií chlazení stejný počet výpočtu jako pro chlazení vzduchem.

Úřední věstník EU, L 350, 20.12.2012, s.63

 

 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018