Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Limity pro těžké kovy v suplementech do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Limity pro těžké kovy v suplementech

Vydáno: 8.8.2008
Tisk článku
Autor: ICBP
Nařízením 629/2008/ES dochází k doplnění limitů pro olovo, kadmium a rtuť va doplňcích stravy.
Nařízení 629/2008/ES, (OJ L 173, 03.07.2008, s.6), kterým se mění nařízení 1881/2006/ES, se stanoví maximální limity pro olovo, kadmium a rtuť v doplňcích stravy. Pro olovo je v suplementech je stanoven limit 3,0 mg/kg, pro rtuť 0,10 mg/kg, pro kadmium 3,0 mg/kg v suplementech vyrobených převážně z mořských řas, zatímco v ostatních doplňcích jen 1,0 mg/kg. Vyšší hodnoty kadmia pro mořské řasy jsou zdůvodněny skutečností, že tyto rostliny tento prvek přirozeně akumulují.
Nařízení nabývá účinnosti 1. července 2009.

EU Food Law, 2008, č. 354, s. 26
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021