Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Masný skot a kvalitní české hovězí maso z farmy do kategorie

Aktuality > Aktuality

Masný skot a kvalitní české hovězí maso z farmy

Vydáno: 9.12.2020
Tisk článku
Autor: ČSCHMS
Video o kvalitním českém hovězím mase, jeho značení a dohledatelnosti

Kvalitní české hovězí maso ze specializovaných masných plemen přímo od farmáře, dohledatelnost původu hovězího a jak se vyznat v jeho značení. Přesně to je obsahem poutavé televizní reportáže z magazínu TV Nova Víkend, která sice byla natočena a odvysílána již před více než rokem, ale která je stále aktuální i dnes.

Podařilo se nám jí přímo od redaktora magazínu Víkend Aleše Vašíčka získat a s jeho svolením i publikovat na našem youtube kanálu. Pokud chcete tento způsob prodeje hovězího masa podpořit, sdílejte, prosím, toto video a šiřte osvětu, protože u mnohých spotřebitelů, ale i provozovatelů nejrůznějších restaurací, stále panuje mylné přesvědčení, že u nás se kvalitní hovězí neprodává a že není nad jihoamerické či irské maso.

Natočení reportáže inicioval náš bývalý kolega Hubert Herrmann ve spolupráci s naším svazem a za aktivní součinnosti chovatelů masného skotu a spřátelených partnerů byla natočena v jarních měsících minulého roku. Pořad srozumitelnou formou seznamuje diváky s tím, jak se vyznat ve značení hovězího masa včetně mnoha detailů ohledně jeho dohledatelnosti. Nechybí ani informace o masných plemenech či názory renomovaných kuchařů. Reportáž byla premiérově odvysílána v rámci magazínu TV Nova Víkend v úterý 21. května 2019 od 21:40 hodin. Díky laskavému svolení autora si ji můžete pustit znovu.

Kamil Malát

 

Zdroj: ČSCHMS

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021