Bezpečnost potravin

Masný skot a kvalitní české hovězí maso z farmy

Vydáno: 9. 12. 2020
Autor: ČSCHMS

Video o kvalitním českém hovězím mase, jeho značení a dohledatelnosti

Kvalitní české hovězí maso ze specializovaných masných plemen přímo od farmáře, dohledatelnost původu hovězího a jak se vyznat v jeho značení. Přesně to je obsahem poutavé televizní reportáže z magazínu TV Nova Víkend, která sice byla natočena a odvysílána již před více než rokem, ale která je stále aktuální i dnes.

Podařilo se nám jí přímo od redaktora magazínu Víkend Aleše Vašíčka získat a s jeho svolením i publikovat na našem youtube kanálu. Pokud chcete tento způsob prodeje hovězího masa podpořit, sdílejte, prosím, toto video a šiřte osvětu, protože u mnohých spotřebitelů, ale i provozovatelů nejrůznějších restaurací, stále panuje mylné přesvědčení, že u nás se kvalitní hovězí neprodává a že není nad jihoamerické či irské maso.

Natočení reportáže inicioval náš bývalý kolega Hubert Herrmann ve spolupráci s naším svazem a za aktivní součinnosti chovatelů masného skotu a spřátelených partnerů byla natočena v jarních měsících minulého roku. Pořad srozumitelnou formou seznamuje diváky s tím, jak se vyznat ve značení hovězího masa včetně mnoha detailů ohledně jeho dohledatelnosti. Nechybí ani informace o masných plemenech či názory renomovaných kuchařů. Reportáž byla premiérově odvysílána v rámci magazínu TV Nova Víkend v úterý 21. května 2019 od 21:40 hodin. Díky laskavému svolení autora si ji můžete pustit znovu.

Kamil Malát

 

Zdroj: ČSCHMS