Bezpečnost potravin

Medový chléb společnosti Sara Lee

Vydáno: 16. 1. 2008
Autor:

Nový chléb obsahuje celozrnnou mouku a med, dva krajíčky uhradí 20 % doporučované denní dávky komponent celého zrna.

Společnost Sara Lee uvedla na trh nový chléb z úspěšné řady výrobků Soft & Smooth s názvem Sara Lee Soft & Smooth Honey, v kterém se kombinuje měkká textura bílého chleba s nutriční hodnotou celozrnné mouky a vůní a chutí medu. Nový chléb je dobrým zdrojem komponent celého zrna (10 g ve dvou krajíčcích), má přírodní medovou příchuť, je vynikajícím zdrojem vápníku a vitaminu D. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva ani aromata, trans tuky jsou zcela vyloučeny. Jeden sendvič připravený z chleba Sara Lee Soft & Smooth Honey uhradí 20 % doporučované denní dávky celého zrna (doporučovaná denní dávka komponent celého zrna, která napomáhá udržovat zdravou tělesnou hmotnost a snižovat riziko mrtvice, diabetu a některých typů rakoviny, je americkými odborníky stanovena na 48 g, resp. tři porce.) Více informací na adrese