Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mezinárodní rok ovoce a zeleniny do kategorie

Aktuality > Aktuality

Mezinárodní rok ovoce a zeleniny

Vydáno: 28.4.2021
Tisk článku
Autor: NZM
Národní zemědělské muzeum chce využít tento rok ke zvýšení povědomí o důležité úloze ovoce a zeleniny ve výživě člověka.

Mezinárodní rok ovoce a zeleniny

Víte, že rok 2021 byl Valným shromážděním OSN vyhlášen za Mezinárodní rok ovoce a zeleniny?

Zelená, žlutá, oranžová, červená nebo fialová: ovoce a zelenina přispívají ke zdravé a vyvážené stravě a dodávají jí rozmanitost, chuť a strukturu. I když každý den jíte rýži, těstoviny nebo chléb, pravděpodobně konzumujete také různé druhy ovoce a zeleniny. Nebo byste alespoň měli. Jednotvárná a na ovoce a zeleninu chudá strava je totiž pro člověka nezdravá. Zároveň monotónní strava není zdravá ani pro planetu, protože může mít za následek ztrátu biologické rozmanitosti.

Celosvětově nízká spotřeba ovoce a zeleniny i neustálý rozpor s ekologicky udržitelným pěstováním a ekonomickým rozvojem vedly k vyhlášení roku 2021 Mezinárodním rokem ovoce a zeleniny. Národní zemědělské muzeum chce využít tento rok jako jedinečnou příležitost ke zvýšení povědomí o důležité úloze ovoce a zeleniny ve výživě člověka a o bezpečnosti a zdraví potravin.

V průběhu tohoto roku vás budeme zásobovat čerstvými informacemi nejen o čerstvém ovoci a zelenině a to formou přednášek s odborníky, videí, článků a kvízů.

Přejeme vám, aby byl ten letošní rok plný ovoce, zeleniny a zdraví. 

 


Zdroj: NZM

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021