Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Ministr Bendl: Při informování o bezpečnosti potravin je důležitá včasná a otevřená komunikace do kategorie

Aktuality > Aktuality
Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti BP > Akce tuzemské> Akce tuzemské> Akce tuzemské> Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti BP

Ministr Bendl: Při informování o bezpečnosti potravin je důležitá včasná a otevřená komunikace

Vydáno: 29.5.2013
Tisk článku
Autor: MZe
Tisková zpráva MZe ze dne 29. 5. 2013.

Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin je hlavním tématem dnešní konference, která se koná v Poslanecké sněmovně pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla.

„Téma dnešní konference je velmi důležité a velmi aktuální. Různé kauzy, ať už se týkají bezpečnosti a kvality potravin, případně jejich falšování, jsou častým předmětem zájmu nejen médií, ale pochopitelně i nás spotřebitelů,“ řekl ministr Petr Bendl.

Stále více lidí se zajímá o to, co jí. Proto je pro ně důležité, aby měli co nejvíce pravdivých informací o kvalitě a složení potravin. Ministerstvo zemědělství si průzkumy veřejného mínění pravidelně mapuje názory spotřebitelů na to, co je zajímá a jak vnímají jednotlivá témata či rizika. Například podle průzkumu z loňského září zaznamenaly téměř tři čtvrtiny lidí nějakou aféru spojenou s potravinami. Následně třetina z nich, alespoň na čas, změnila své stravovací návyky.

„Je mnoho témat, která vyvolávají v lidech obavy. Buď jim nerozumí, nebo nemají dostatek informací. Na dnešním fóru se probírají některá kontroverzní témata z různých úhlů pohledu, abychom ukázali, že obavy a vnímání rizika nemají mnohdy reálný základ. Pro kvalitní informování o rizicích a bezpečnosti výrobků je zásadní otevřenost a transparentnost. To je důležité pro budování důvěry veřejnosti k poskytovaným informacím,“ uvedl ministr Bendl.

O svých zkušenostech k dané problematice hovořili také zástupci ze Slovenska a Německa a z Evropského úřadu bezpečnosti potravin.


Tiskové oddělení MZe

Zdroj:  MZe

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018