Bezpečnost potravin

Mléčné složky: inovace a funkčnost

Vydáno: 25. 11. 2008
Autor:

6. NIZO mlékárenská konference, která se uskuteční v Papendalu (Nizozemí) ve dnech 30.9.–2.10.2009.


V pořadí již 6. mlékárenská konference organizovaná NIZO se uskuteční v Papendalu (Nizozemí) ve dnech 30.9.–2.10.2009. Konference se bude zaměřovat na následující témata:
 
– Zpracování, frakcionace a čištění mléčných složek
– Funkčnost bílkovin a peptidů
– Dosažení požadovaných funkcí pomocí modifikace a fermentace
– Zapouzdřování mléčných složek a zapouzdřování pomocí mléčných složek
– Zdravotní hlediska mléčného tuku
– Regulace hmotnosti pomocí přísad zvyšujících nasycení
– Minoritní složky s prospěchem pro zdraví, včetně složek nepocházejících z kravského mléka
 
Více informací je k dispozici na internetových stránkách 6. NIZO mlékárenské konference.
Přehled prezentací, které zazněly na 5. NIZO mlékárenské konferenci (12.–14.6.2007) zaměřené na tvorbu a vnímání chutí a vůní. Vybrané příspěvky byly publikovány v časopise International Dairy Journal 18, 2008, č. 8. Uvedený časopis je k dispozici ve fondu ZPK v tištěné i elektronické verzi.
 
Zdroj: Food Control 20, 2009, č. 2, s. 186