Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek MoniQA: výzkumný projekt EU do kategorie

Nanotechnologie > Vlivy na zdraví - Archiv> Nanotechnologie> Vlivy na zdraví - Archiv
Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

MoniQA: výzkumný projekt EU

Vydáno: 16.12.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Prezentace projektu na prvním Evropském dni potravinářské vědy. Brusel, 18.11.2009.
Dne 18.11.2009 se uskutečnil v Bruselu první “Evropský den potravinářské vědy”. Na programu byla prezentace řady výzkumných projektů řešených v EU za podpory Evropské komise. V sekci “Bezpečnější potraviny” (Safer Food) bylo ca 120 účastníků akce seznámeno mimo jiného s průběhem řešení projektu MoniQA (Monitoring and Quality Assurance in the Food Supply Chain; Monitoring a jištění kvality v potravinovém řetězci).
Projekt MoniQA sdružuje 120 institucí z 35 zemí pěti kontinentů. V rámci projektu byla vytvořena speciální skupina pro nově se objevující rizika, která se zaměřuje na tyto problematiky:
melamin,
dioxiny v irském vepřovém mase,
clenbuterol,
nanotechnologie v potravinářství,
prasečí chřipka,
hormony v balené vodě,
– “decabromodiphenyl ether” (Deca) v plastových ventilech.

Prezentace projektu MoniQA je k dispozici v příloze.
 
Příloha: Food Safety Hazards (pdf, 230 kB, 9 stran)
 
Zdroj: CommNet
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021