Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mořské a sladkovodní řasy – potraviny nového typu do kategorie

Aktuality > Aktuality

Mořské a sladkovodní řasy – potraviny nového typu

Vydáno: 21.8.2013
Tisk článku
Mořské a sladkovodní řasy mají vysokou výživovou hodnotu.

Mořské a sladkovodní řasy jsou významnými zdroji mnoha nutričních a bioaktivních látek, které určují jejich vysokou biologickou hodnotu. Jejich zařazení do běžného jídelníčku by mělo kromě zpestření stravy přinést i významné obohacení o nutričně významné složky, jako jsou proteiny, minerální prvky, polynenasycené mastné kyseliny a látky s antioxidační aktivitou, ale také vlákniny.

Článek „Mořské a sladkovodní řasy – potraviny nového typu“ informuje o rozdělení, produkci  a chemickém složení řas (proteiny a aminokyseliny, minerální prvky, polysacharidy, lipidy, vitaminy, karotenoidy, polyfenoly, fykobiliproteiny) a antioxidační aktivitě.
(Autoři článku: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D., doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.)


Výživa a potraviny 68, 2013, č. 3, s. 76-78
Objednávka kopie článku

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021