Bezpečnost potravin

Mykotoxiny na webu      

Vydáno: 24. 11. 2007
Autor: pospisilova

Komplexní webová stránka je věnovaná informacím o mykotoxinech v krmivářském a potravinářském průmyslu.

Za podpory společnosti Alltech byla vytvořena a spuštěna nová, komplexní webová stránka věnovaná informacím o mykotoxinech v krmivářském a potravinářském průmyslu, s adresou http://www.alltechinc.net/home.html. Interaktivní webová stránka umožňuje uživatelům participovat v diskusních fórech a obracet se s individuálními problémy na odborníky v konkrétní oblasti. Cílovou skupinou jsou pracovníci všech úrovní od zemědělců, přes pracovníky ve zpracovatelském průmyslu, veterináře, nutricionisty až po konečného spotřebitele, kteří zde naleznou veškeré informace potřebné pro identifikaci mykotoxinů a prostředky a opatření k jejich redukci, resp. likvidaci. Mykotoxiny jsou celosvětovým problémem, kterým se zabývá i Evropská komise, která vydala v loňském roce (17.08.06) doporučení 2006/576/EC pro omezení hladiny mykotoxinů v obilí (Commission Recommendation on the presence of deoxynivalenol, zearalenone, ochratoxin A, T-2 and HT-2 and fumonisins in products intended for animal feeding, Official Journal L 229 , 23/08/2006 P. 0007 – 0009). Více informací na adrese