Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mykotoxiny v krmivech hospodářských zvířat do kategorie

Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Mykotoxiny v krmivech hospodářských zvířat

Vydáno: 27.3.2008
Tisk článku
V rámci kontroly kvality krmiv a krmných složek se nejběžněji zjišťují plísně, mykotoxiny, žluklý tuk, rezidua chemických látek a patogenní mikroorganismy.

Mykotoxiny jsou škodlivé chemické látky produkované plísněmi (houbami) rostoucími na krmivu nebo krmných složkách. Obecně jsou chemicky velmi stálé a při výrobě krmiv se neničí.
V krmivech  byly mykotoxiny poprvé objeveny v  60. letech minulého století a od té doby se hromadí výsledky výzkumu a údaje o jejich toxicitě.
Podrobnosti naleznete v kategorii informační přehledy
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021