Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nařízení EU pro ochratoxin A do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Nařízení EU pro ochratoxin A

Vydáno: 30.3.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Nařízení Komise č. 105/2010, které doplňuje nařízení Komise č. 1881/2006.
Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006 stanovuje maximální limity ochratoxinu A pro následující potravinářské komodity:
 
* cereálie a cereální výrobky, sušené hrozny révy vinné, kávu, víno, hroznovou šťávu, zpracované potraviny na bázi cereálií a obilné příkrmy pro kojence a malé děti, dietní potraviny pro zvláštní léčebné účely specificky pro kojence.

Nařízení Komise (EU) č. 105/2010, které doplňuje nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, stanovuje maximální limity ochratoxinu A pro:
 
* koření a lékořici.
 
Metody odběru vzorků a metody analýzy pro úřední kontrolu množství mykotoxinů v potravinách jsou stanoveny v nařízení Komise (ES) č. 401/2006, které bylo novelizováno nařízením Komise (EU) č. 178/2010.
 
Zdroj: Evropská komise

Heslo “ochratoxiny” v A–Z slovníku pro spotřebitele
Bio rozinky s nadměrným množstvím ochratoxinu A
Kontaminanty v potravinách
Hlášení v systému RASFF: 3. týden 2010
MycoRed: výzkumný projekt EU
Aktualizované nařízení ES o kontrolách rizikových potravin neživočišného původu
Rychlá a přesná analytika mykotoxinů
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021