Bezpečnost potravin

Nařízení EU pro ochratoxin A

Vydáno: 30. 3. 2010
Autor:

Nařízení Komise č. 105/2010, které doplňuje nařízení Komise č. 1881/2006.

Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006 stanovuje maximální limity ochratoxinu A pro následující potravinářské komodity:
 
* cereálie a cereální výrobky, sušené hrozny révy vinné, kávu, víno, hroznovou šťávu, zpracované potraviny na bázi cereálií a obilné příkrmy pro kojence a malé děti, dietní potraviny pro zvláštní léčebné účely specificky pro kojence.

Nařízení Komise (EU) č. 105/2010, které doplňuje nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, stanovuje maximální limity ochratoxinu A pro:

 
* koření a lékořici.
 
Metody odběru vzorků a metody analýzy pro úřední kontrolu množství mykotoxinů v potravinách jsou stanoveny v nařízení Komise (ES) č. 401/2006, které bylo novelizováno nařízením Komise (EU) č. 178/2010.