Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Názory spotřebitelů na značení alergenů do kategorie

Značení potravin - Archiv > Značení potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Názory spotřebitelů na značení alergenů

Vydáno: 17.3.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Spotřebitelé s alergií na potraviny upřednostňují informace na etiketách výrobků.

Prostřednictvím dotazníku umístěného na internetu byly shromážděny informace o tom, jakým informacím dávají osoby s potravinovou alergií přednost při uvádění výskytu alergenů v potravinách. Do mezinárodní studie se zapojilo 287 účastníků z Německa, Řecka a Nizozemí. Výsledky ukazují, že informace uváděné na potravinářských obalech jsou v současné době nejupřednostňovanější metodou, kterou spotřebitelé s potravinovou alergií používají k vyloučení příjmu alergenů. Vedle etikety na výrobku se posuzovala informační brožurka v místě prodeje a řešení založená na inteligentní komunikační technologii (ICT).

Zdroj: Allergen Bureau eNews March 2011

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021