Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Negativní vyjádření EFSA k etyl-lauryl-arginátu do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Negativní vyjádření EFSA k etyl-lauryl-arginátu

Vydáno: 3.8.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Úřad EFSA připravuje uveřejnění negativního stanoviska k používání etyl-lauryl-arginátu.
Děti a mládež od 4 do 18 let by mohly být vystaveny dávkám znamenajícím 370 % a děti od 1,5 do 4 let 580 %. Dokonce i při průměrné spotřebě by děti mohly být vystaveny dávkám odpovídajícím 106 až 170 % ADI. Výbor pro aditiva AFC vynesl tento verdikt už v dubnu 2007, ale stanovisko zatím není na stránkách Komise zveřejněno.
Látka byla v r. 2005 zkoušena Vědeckým výborem pro kosmetické produkty DG SANCO, protože kosmetický průmysl měl zájem o její používání jako konzervačního prostředku. Závěr však byl, že látka může způsobovat dráždění sliznice.
EU Food Law, 2007, č. 307, s. 8
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018