Bezpečnost potravin

Nejčastější alimentární onemocnění v ČR – deskriptivní analýza kampylobakterióz za období 2018-2021

Vydáno: 16. 11. 2022
Autor: SZÚ

SZÚ předložil výsledky deskriptivní analýzy případů kampylobakterióz

Kampylobakterióza už 15 let patří spolu s varicellou a nyní i covid-19 mezi nejčastěji se vyskytující infekční onemocnění v České republice.

Článek předkládá výsledky deskriptivní analýzy případů kampylobakterióz z dat nahlášených v elektronickém Informačním systému infekční nemoci v ČR za jednotlivé roky 2018–2021, celkem bylo za toto období hlášeno 81 115 případů. Zprávy CEM (SZÚ, Praha). 2022;31(10):395-401.


ZC_10_2022_Kampylobakteriozy.pdf Zprávy CEM – Kampylobakteriózy

Michaela Špačková, Ondřej Daniel 

 

Zdroj: SZÚ