Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nejlepší chléb je z Litvínova do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Nejlepší chléb je z Litvínova

Vydáno: 7.7.2009
Tisk článku
Autor: Mgr. Jana Kubcová Beránková
Letošní národní soutěž „O nejlepší chléb roku 2009“ se uskutečnila 3. června v Pardubicích.

Již 15. jubilejní ročník prestižní pekařské soutěže o nejlepší chléb České republiky uspořádal Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR společně s dalšími partnery akce. Soutěž se uskutečnila v rámci tradiční pekařské akce Dny chleba.
Soutěže se zúčastnilo více než 30 pekařských firem z celé ČR, které přihlásily celkem 43 soutěžních vzorků.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích: „O nejlepší konzumní chléb“ z průmyslových pekáren a „O nejlepší řemeslný chléb“, který je vyráběný s vyšším podílem ruční práce. Kvalitu chlebů posuzovalo sedm nezávislých komisařů, zkušených pekařských odborníků. U soutěžících chlebů se hodnotily tyto základní smyslové parametry: vzhled chleba, kůrka, střída, vůně a chuť.

Poprvé v historii soutěže se vítězem obou kategorií staly chleby od jednoho výrobce.


Nejcennější vavříny si odnesly zástupci firmy JAPEK, s.r.o., z Litvínova-Janova.
(Více zde.)








Potravinářská Revue 2009, č.4, s.7

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018