Přihlášení
Uživatelský přístup
Uživatel:
Heslo:
Registrace
Vyhledávat i v
Bezp. potravin A-Z
Bezpečnost potravin v ČR
Systém zajištění bezpečnosti potravin
Strategie bezpečnosti potravin a výživy
Koordinační skupina bezpečnosti potravin
Vědecké výbory
Sekce zemědělství a potravinářství MZe
Bezpečnost potravin - archiv - kauzy
Kontrola potravin a krmiv
Dozorové orgány
Aktuality DO
Školení BTSF
E-learning k jednotnému školení inspektorů
EFSA
Koordinační místo pro spolupráci s EFSA
Poradní sbor
Aktuality KM EFSA
Možnosti spolupráce
Sběr dat a veřejné konzultace
Granty a výběrová řízení
Volná pracovní místa v EFSA
Kampaň #EUandMyFood
Legislativa
Právní předpisy ČR – základní informace
Právní předpisy EU – základní informace
Codex Alimentarius – základní informace
Aktuality legislativa
O nás
Kontakty
Pracovní skupiny
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF)
Označování potravin
Geneticky modifikované potraviny a krmiva
Kvalita potravin
Monitoring cizorodých látek
Biopotraviny (BIO)
Potravinářské přídatné látky
Nové potraviny
Doplňky stravy
Prodej ze dvora
Antimikrobiální rezistence
Environmentální techniky a technologie
Publikace
Videa
Infografiky
Odborné akce
Programy podporující zdraví
Důležité kontakty
Dozorové orgány
Ministerstva
Národní referenční laboratoře
Výzkumné ústavy
Regionální pracoviště podpory zdraví
Spotřebitelské organizace
Navštivte také
Počet záznamů:
12
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní veterinární správa ČR
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Státní zdravotní ústav
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Kancelář WHO v České republice
Evropská rada pro informace o potravinách
Víš co jíš? (informace o výživě)
Knowledge Junction EFSA
Varování
Bezpečnost potravin v ČR
Kontrola potravin a krmiv
EFSA
Legislativa
O nás
Kontakty
Pracovní skupiny
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF)
Označování potravin
Geneticky modifikované potraviny a krmiva
Kvalita potravin
Monitoring cizorodých látek
Biopotraviny (BIO)
Potravinářské přídatné látky
Nové potraviny
Doplňky stravy
Prodej ze dvora
Environmentální techniky a technologie
Publikace
Videa
Infografiky
Odborné akce
Programy podporující zdraví
Důležité kontakty
Dozorové orgány
Ministerstva
Národní referenční laboratoře
Výzkumné ústavy
Regionální pracoviště podpory zdraví
Spotřebitelské organizace
Slovník „Bezpečnost potravin A-Z“
Webové stránky pro spotřebitele
Webové stránky pro žáky a pedagogy ZŠ
Aplikace Výživa v kostce
Program pro 1.-3. r. ZŠ do interaktivních tabulí
E-learningový kurz pro SŠ a gymnázia
Databáze složení potravin ČR
Vyhledávač referenčních hodnot pro příjem živin (EFSA)
English
Varování
před závadnými potravinami
28.1.2021
SZPI důrazně varuje před nebezpečným doplňkem ...
27.1.2021
Varování spotřebitelům: toustový chléb obsahuje ...
23.12.2020
Vietnamské krevetové špízy prodávané v ČR ...
17.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před doplňkem stravy ...
15.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před sezamovými ...
25.11.2020
Krevety prodávané i v ČR obsahovaly zdraví ...
23.11.2020
Potravinářská inspekce zakázala 300 kg zeleného ...
12.11.2020
Potravinářská inspekce zjistila v eshopu doplněk ...
30.10.2020
Opětovné varování před zdravotně závadným kozím ...
30.10.2020
Sýr brie prodávaný v Lidlu obsahoval nebezpečný ...
Více
Slovník „Bezpečnost potravin A-Z“
Webové stránky pro spotřebitele
Webové stránky pro žáky a pedagogy ZŠ
Aplikace „Víš, co jíš?“ do mobilních telefonů (Android, iOS)
Program pro 1.-3. r. ZŠ do interaktivních tabulí
E-learningový kurz pro SŠ a gymnázia
Databáze složení potravin ČR
Vyhledávač referenčních hodnot pro příjem živin (EFSA)
Poslední vložené články
Ptačí chřipka – aktuální informace ke dni 4. 3. 2021
(4.3.2021)
Rybaření a myslivost od 1. 3. 2021
(4.3.2021)
Vozidlo na severu Čech převáželo téměř 70 kg ryb a masných výrobků neznámého původu
(4.3.2021)
Pracovní místa v EFSA: FCM
(4.3.2021)
Světový den obezity 2021
(3.3.2021)
Tajemství genetické informace vanilky odhaleno
(3.3.2021)
Konference Jód 21 již v pátek 5. března 2021
(2.3.2021)
->
Nejčtenější za 30 dnů
Ptačí chřipka – aktuální informace ke dni 12. 2. 2021
(12.2.2021)
Ptačí chřipka – aktuální informace ke dni 1. 3. 2021
(1.3.2021)
Zdravá třináctka - stručná výživová doporučení pro obyvatelstvo
(17.2.2021)
Archiv článků
Varování
před závadnými potravinami
28.1.2021
SZPI důrazně varuje před nebezpečným doplňkem ...
27.1.2021
Varování spotřebitelům: toustový chléb obsahuje ...
23.12.2020
Vietnamské krevetové špízy prodávané v ČR ...
17.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před doplňkem stravy ...
15.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před sezamovými ...
25.11.2020
Krevety prodávané i v ČR obsahovaly zdraví ...
23.11.2020
Potravinářská inspekce zakázala 300 kg zeleného ...
12.11.2020
Potravinářská inspekce zjistila v eshopu doplněk ...
30.10.2020
Opětovné varování před zdravotně závadným kozím ...
30.10.2020
Sýr brie prodávaný v Lidlu obsahoval nebezpečný ...
Více
Varování
před závadnými potravinami
28.1.2021
SZPI důrazně varuje před nebezpečným doplňkem ...
27.1.2021
Varování spotřebitelům: toustový chléb obsahuje ...
23.12.2020
Vietnamské krevetové špízy prodávané v ČR ...
17.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před doplňkem stravy ...
15.12.2020
Potravinářská inspekce varuje před sezamovými ...
25.11.2020
Krevety prodávané i v ČR obsahovaly zdraví ...
23.11.2020
Potravinářská inspekce zakázala 300 kg zeleného ...
12.11.2020
Potravinářská inspekce zjistila v eshopu doplněk ...
30.10.2020
Opětovné varování před zdravotně závadným kozím ...
30.10.2020
Sýr brie prodávaný v Lidlu obsahoval nebezpečný ...
Více
Nejčtenější za 30 dnů
Ptačí chřipka – aktuální informace ke dni 12. 2. 2021
(12.2.2021)
Ptačí chřipka – aktuální informace ke dni 1. 3. 2021
(1.3.2021)
Zdravá třináctka - stručná výživová doporučení pro obyvatelstvo
(17.2.2021)
Přidat článek NKM systému RASFF v ČR reaguje na únik radioaktivního jódu v Belgii do kategorie
Hledat kategorii v seznamu:
Hledat kategorii
Zrušit
Chemická rizika
>
Rizikové faktory - Archiv
>
Chemická rizika
>
Rizikové faktory - Archiv
Hlášení v systému RASFF
>
Zdroje ICBP - Archiv
>
Hlášení v systému RASFF
>
Zdroje ICBP - Archiv
NKM systému RASFF v ČR reaguje na únik radioaktivního jódu v Belgii
Vydáno: 2.9.2008
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Národní kontaktní místo v ČR požaduje od Evropské komise více informací k případu.
Na internetových stránkách
Novinky.cz
byl v rubrice informací ze zahraničí uveřejněn dne 1.9.2008 článek “
Po úniku radioaktivního jódu se nesmí na jihu Belgie pít místní mléko
”. Tuto informaci otisklo dne 2.9.2008
Právo, str. 10, Ze zahraničí
.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
, která funguje jako kontaktní místo systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (
RASFF
) v ČR, odeslala dne 2.9.2008 Evropské komisi – GŘ zdraví a ochrany spotřebitele žádost, aby k danému incidentu poskytl více informací.
Zdroj: NKM pro
RASFF
v ČR
Pozn.
:
Podle
vyjádření Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB)
nemá tato událost žádný vliv na radiační situaci v ČR
. SÚJB je členem
Koordinační skupiny bezpečnosti potravin
.
SÚJB na základě zákona č. 18/1997 Sb. (atomového zákona) koordinuje v rámci svých
kompetencí
radiační ochranu ČR, která zahrnuje i sledování radioaktivní
kontaminace
potravin v ČR. Fungování státní
radiační monitorovací sítě
zajišťuje MŽP, MZe, MO, MV, MF–GŘ cel. Prostřednictvím radiační monitorovací sítě se monitorují
radionuklidy v poživatinách a v produktech zemědělské výroby
. Při překročení směrných hodnot pro potraviny a vodu provádí SÚJB zásah.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021