Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nobelova cena za CRISPR/Cas9 do kategorie

Geneticky modifikované potraviny a krmiva > Geneticky modifikované potraviny a krmiva
Aktuality > Aktuality

Nobelova cena za CRISPR/Cas9

Vydáno: 8.10.2020
Tisk článku
Autor: BIOTRIN
Informace organizace BIOTRIN

Královská švédská akademie věd letos udělila Nobelovu cenu v oboru chemie za vývoj metody CRISPR/Cas9. Cenu získaly společně autorky této nové techniky šlechtění - Emmanuelle Charpentier (působící v Berlíně na Max-Planck-Institutu) a Jennifer A. Doudna (University of California, Berkeley, CA, USA).

Toto ocenění mj. potvrzuje důležitost vývoje nových metod šlechtění, jako je editace genomu - v tomto konkrétním případě metoda CRISPR/Cas9. 

Zdroj: https://www.nobelprize.org/prizes/chemistry/2020/summary/

 

Zdroj článku: BIOTRIN

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018