Bezpečnost potravin

Nová databáze EFSA o spotřebě potravin

Vydáno: 3. 3. 2011
Autor:

Všeobecná informace o komplexni databázi spotřeby potravin(Comprehensive Food Consumption Database), kterou vytvořil EFSA.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) uveřejnil dne 2.3.2011 přehledovou informaci o své první komplexní databázi spotřeby potravin (Comprehensive Food Consumption Database). Jde o nový zdroj informací o spotřebě potravin v EU, který obsahuje podrobné informace z řady zemí EU. Nová databáze bude hrát klíčovou úlohu při posuzování rizik z možných rizikových faktorů v potravinách v EU, a umožní tak přesněji odhadovat míru rizik, kterým jsou spotřebitelé vystavováni, což je základní krok v práci EFSA při hodnocení rizik.
Databáze, která byla vytvořena v těsné spolupráci s členskými státy EU, napomůže EFSA i v jeho další práci, např. při posuzování příjmu nutričních faktorů populací EU. Přehledová informace obsahuje návod, jak mohou souhrnné statistiky v databázi využít experti pracující v oblasti bezpečnosti potravin a veřejného zdraví jak na národní, tak i EU úrovni.

Přístup k The EFSA Comprehensive European Food Consumption Database

Více informací k databázi (jak ji využívat) je k dispozici zde.

Zdroj: EFSA