Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Nová pravidla USDA pro nutriční označování masa a drůbeže do kategorie

Nutriční značení > Nutriční značení> Značení potravin - Archiv> Značení potravin - Archiv
Aktuality > Aktuality

Nová pravidla USDA pro nutriční označování masa a drůbeže

Vydáno: 19.4.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Irena Suková
Od. r. 2012 bude v USA na vybraných druzích masa a drůbeže požadováno uvádění obsahu energie a množství celkových a nasycených tuků v gramech, a také % libového podílu.

Úřad FSIS (Food Safety and Inspection Services) amerického ministerstva USDA nedávno vyhlásil nové požadavky na označování masa a drůbeže platné od 1. ledna 2012. Cílem je pomoci spotřebiteli orientovat se při nákupu potravin pro zdravé stravování a vyhovět požadavku producentů masa na přípustnost nutričního tvrzení ve smyslu „s nízkým obsahem tuku“.

Označování se bude týkat 40 vybraných druhů baleného masa (např. kuřecí prsa bez kosti, hovězí steak, hamburger, mleté maso i krůtí) a požadované údaje mají být umístěny buď na obalu nebo viditelně v prodejně. Bude požadováno uvádět obsah energie (kcal) a množství celkových a nasycených tuků v gramech, a také % libového (beztukového) podílu.

Požadavky jsou uvedeny ve vládním deníku Federal Register.

Food Technology, 2011, č. 2, s. 15-16

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018