Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nová směs snižuje kontaminaci patogeny do kategorie

Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Nová směs snižuje kontaminaci patogeny

Vydáno: 3.2.2007
Tisk článku
Směs vyrobená vědci ARS (Agricultural Research Service)  může přispět k redukci rizika kontaminace masa a drůbežích výrobků E. coli O157:H7 a salmonelami.
Výzkumníci z ARS v Texasu  vyvinuli směs na základě chlorečnanu, kterou přidávali do krmiva nebo napájecí vody dva dny před porážkou zvířat. Při zkrmování v dávce 0,5-5,0 % došlo k významnému snížení patogenů v trávicím traktu zvířat.
Ve studii se skotem zjistili pokles hladiny E. coli O157:H7 a snížení počtu buněk ve výkalech ze 100 000 na gram  na 100 buněk na gram. Podobné výsledky získali u ovcí a prasat. Přídavek směsi způsobil u kuřat pokles salmonel ze 37 na 2 % a u krůt ze 35 na 0 %.
ARS má patentovanou technologie výroby směsi. Plné znění zprávy je dostupné na adrese www.ars.usda.gov/is/pr/2006/061031.htm.
Feedstuffs,78, 2006, č. 52, s. 8
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021