Bezpečnost potravin

Nové konsorcium pro výzkum potravinové alergie

Vydáno: 13. 7. 2005
Autor:

V USA zahájilo činnost Konsorcium pro výzkum potravinových alergií.

V USA zahájilo činnost Konsorcium pro výzkum potravinových alergií, které bude dotováno po dobu příštích pěti let částkou 17 mil. USD z Národního institutu pro alergie a infekční choroby (NIAID).  Konsorcium bude provádět základní, klinický a epidemiologický výzkum včetně posuzování potenciální terapie pro alergii z arašídů. Další výzkumy by se měly zaměřit na vznik a vývoj potravinových alergií. V EU trpí potravinovými alergiemi zhruba 4 % dospělé a 8 % dětské populace. Převážnou část potravinových alergenů (65 % ) je možno zařadit do čtyř skupin proteinů. Více formací na adrese

http://www.foodsafetytoday.com