Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nové posuzování funkčnosti probiotik do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

Nové posuzování funkčnosti probiotik

Vydáno: 8.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
ILSI Europe zkoumal důkazy o funkčnosti probiotik. Návod na posuzování prospěšných účinků probiotik.
Operační skupina pro probiotika ILSI Europe jmenovala expertní skupinu pro posuzování důkazu o funkčnosti probiotik a to ve čtyřech oblastech:
1) metabolismus,
2) chronický zánět střev (IBD) a funkční poruchy střev (IBS),
3) infekce,
4) alergie.

Výsledné informace (pět článků) byly publikovány pod názvem “Směrnice pro posuzování prospěšných účinků probiotik: Jak vyplnit mezeru” jako příloha časopisu The Journal of Nutrition (The Journal of Nutrition 140, 2010, č. 3, s. 671–721).
Podloženy existujícími důkazy jsou uvedeny konkrétní příklady, které demonstrují prospěch probiotik a mezery v poznání. Jsou formulována doporučení pro uspořádání studií zaměřených na probiotika, ve kterých se bude sledovat vzájemné působení střev a mikroorganismů.

Níže je zprostředkován přístup ke zmíněným pěti článkům týkajícím se  dokazování prospěšných účinků probiotik:
Současný stav a doporučení pro další výzkum
Vliv probiotik na metabolismus v trávicím systému
Pobiotika při chronickém zánětu a funkční poruše střev
Prevence a management infekcí pomocí probiotik
Prevence a management alergických nemocí pomocí probiotik
 
Zdroj: ILSI
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021