Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nové těsnění víček bez PVC a změkčovadel do kategorie

Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Nové těsnění víček bez PVC a změkčovadel

Vydáno: 4.9.2010
Tisk článku
Firma Actega vyřešila technologii zpracování termoplastického elastomeru Provalin a začala uvádět na trh víčka splňující migrační limity pro určité ftaláty.

Firma Actega DS (Bremen, SRN) uvádí na trh víčka s těsněním z Provalin 1241, což je hmota z termoplastického elastomeru (TPE), která neobsahuje PVC a změkčovadla. Materiál byl poprvé vystaven na Interpack 2008 (viz Těsnění víček bez ftalátů). Jedná se o zásadní krok umožňující splnění požadavků legislativy - směrnice 2007/19/ES, která mění směrnici 2002/72/ES o plastech (nabyla účinnosti v r. 2009) a která omezuje použití některých ftalátů jako změkčovadel PVC do těsnění víček.

Nyní je již k dispozici technologie umožňující využití granulované hmoty, kterou je třeba zpracovávat jinak, než dosud používané těsnicí hmoty. Materiál má vyhovující těsnicí vlastnosti, je sterilovatelný a umožňuje splnění migračních limitů i při dlouhodobém skladování výrobků s vysokým obsajem tuků/olejů.


Lebensmitteltechnik, 42, 2010, č. 7/8, s. 47

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021