Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nové trendy ve zpracování drůbežího masa do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

Nové trendy ve zpracování drůbežího masa

Vydáno: 7.9.2010
Tisk článku
Masné výrobky bez syntetických potravinářských aditiv.

Drůbežářský podnik Klatovy ve spolupráci s českými a německými technology společnosti RAPS vyvinuli cenově přístupné drůbeží (kuřecí) masné výrobky z drůbežího (kuřecího) masa, při jehož výrobě se nepoužívá drůbeží separát ani syntetická potravinářská aditiva a ani žádné alergeny.
Část výrobních testů probíhala i v technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa VFU Brno (také některé další analýzy). Výsledkem technologických zkoušek je kuřecí dětský párek bez E, kuřecí Junior bez E, kuřecí marinované díly s kostí a bez kosti bez E. Všechny jsou vyrobené z kuřecího masa bez použití syntetických aditiv a alergenních složek, jejichž místo zaujaly čistě přírodní látky.
U nových výrobků je důležité, že ve všech parametrech dosahují přinejmenším stejných/ nebo lepších parametrů jako/než výrobky obsahující drůbeží separát a standardní aditiva (dusitany, syntetické polyfosfáty, glutamany, aj.).

Tento projekt byl řešen za finanční podpory výzkumného záměru Veterinární aspekty bezpečnosti a kvality potravin MSM 6215712402.

Potravinářská Revue 7, 2010, č.5, s.25-26
Objednávka kopie článku

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021