Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje

Vydáno: 6.9.2007
Tisk článku
Nové zařízení snižuje spotřebu oleje na smažení potravin obalovaných ve strouhance. Smažicí olej se ohřívá vně pánve.
Společnost Heat and Control vyvinula nové zařízení na smažení potravin, které podle tvrzení výrobce výrazně snižuje spotřebu oleje na smažení potravin obalovaných ve strouhance. Smažicí zařízení Breaded Products Fryer je konstruováno tak, že se olej zahřívá vně pánve. Namísto topnými prvky vměstnanými do smažicí pánve se olej ohřívá pomocí externího výměníku tepla a kontinuálně cirkuluje smažicím zařízením a filtrem. Spotřeba oleje je mnohem menší, protože Breaded Products Fryer potřebuje pouze olej na pokrytí povrchu smažené potraviny. V porovnání s jinými smažicími systémy je spotřeba oleje nižší o 25–40 %. Použitím systému Breaded Products Fryer se snižují náklady, zvyšuje výkon při trvalé kontrole teploty. Veškerý olej v systému se každou minutu filtruje, takže nedochází k akumulaci drobných částeček ve smažicí pánvi. Rychlost přiváděného oleje je udržována v celém systému na stále stejné úrovni a tak, aby se nepoškozovala obalová vrstva produktu. Čištění systému se provádí pomocí rozprašovacích trysek. Společnost rovněž dodává speciální dopravníky, podpěrné moduly pro smažicí pánve, kontinuální olejové filtry, kovové pásy, centrifugy, tepelné výměníky aj. Více informací na adrese
http://www.foodproductiondaily.com/news/ng.asp?n=79253-heat-and-control 
                                            
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021