Bezpečnost potravin

Nutrivigilance – za řadu obtíží po konzumaci potravin si spotřebitelé mohou sami

Vydáno: 3. 2. 2017
Autor: SZÚ, CZVP

Centrum zdraví, výživy a potravin SZÚ vydalo hodnocení hlášených případů systému Nutrivigilance.

Za uplynulé 2 roky existence systému Nutrivigilance, který sbírá a analyzuje hlášení týkající se výskytu zdravotních potíží (primárně neinfekčního charakteru) po konzumaci vybraných druhů potravin a doplňků stravy, bylo zaznamenáno více jak 40 hlášených případů. Při bližším zkoumání se ukázalo, že za některé obtíže, které po vyřazení potraviny vymizely, si spotřebitelé mohou sami. V čem dělají spotřebitelé nejčastější chyby, se můžete dočíst v textu níže.

Spotrebitele_NU_JR.pdf Spotrebitele_NU_JR.pdf (480,28 KB 03.02.2017 09:33)

 

Bischofová, S. – Hortová, K. – Ruprich, J
Brno, 3.2.2017

Zdroj: SZÚ

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):